Praktijk voor Osteopathie "de Haarlemmermeer"


Sjaak Eindhoven DO mro
Beethovenlaan 81
2151 GT Nieuw-Vennep
Tel. : 0252-687620

Kinderen en Osteopathie

Al 20 jaar ervaring in het behandelen van pas geboren babies en kinderen(in alle leeftijden)

Al duizenden kinderen zijn in onze praktijk met goed gevolg behandeld.

Kinderosteopaat Nieuw-Vennep Kiss-syndroomHuilbaby
Binnen Osteopathie Praktijk "de Haarlemmermeer" is er al vele jaren ervaring met het behandelen van kinderen en baby's. Er is een nauw contact met (kinder)fysiotherapeuten, (kinder)artsen, borstvoedingscentra en consultatiebureau enz. Al vele baby's en kinderen zijn met goed resultaat behandeld in de praktijk de afgelopen jaren. Naast de 6 jarige klassieke opleiding tot osteopaat zijn er meerdere postgraduele opleidingen gevolgt in het behandelen van baby's en kinderen.
UW KIND WORDT MET ALLE ZORG EN RESPECT BEHANDELD.(WANT DAT IS OSTEOPATHIE)
ER WORDT NIET GEKRAAKT EN UW KIND WORDT NIET IN SCHADELIJKE HOUDINGEN GEFORCEERD.(WANT DAT IS GEEN OSTEOPATHIE)
Een aantal problemen bij kinderen ontstaat tijdens de geboorte. Een nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen de beweeglijkheid van het schedeltje van de baby nadelig beïnvloeden. Dit kan later aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust en andere klachten zoals oorontstekingen, long- of darmproblemen. Bij kinderen met veel klachten kan osteopathie een veilige weg zijn om deze problemen te verhelpen en/of te voorkomen.

Veel ouders ervaren dat hun baby’tje een stuk relaxter is na de behandeling. In sommige gevallen treedt eerst even een verergeringsreactie op (huilen, teruggeven of onrust). Meestal verdwijnt deze spontaan in de loop van de daaropvolgende 48 uur.  Bij twijfel is het goed om ons even te contacteren.

Nooit meer huilen?

Hoewel veel baby's beter in hun velletje zitten na een behandeling, kan een osteopaat er - met de beste wil van de wereld - niet voor zorgen dat je baby nooit meer zal huilen.

Hoe mooi de bevalling ook was, een geboorte is een erg intense ervaring, waarvan je baby vaak nog een tijdje moet bekomen. Huilen kan een belangrijk middel zijn om deze geboorteshock te ontladen. Ga dus zeker niet elk huiltje in de kiem smoren.

 

➡️ Een osteopathische check-up na de geboorte is in principe voor élke baby zinvol. Maar deze signalen zijn zeker een extra indicatie:  

❗Ligt je baby niet graag op z'n buikje om te spelen? ⁠
❗Is er sprake van een voorkeurshouding (altijd naar dezelfde kant kijken)?⁠
❗Merk je een afvlakking van het achterhoofdje of asymmetrie in het schedeltje?⁠
❗Overstrekt je kindje zich vaak of ligt hij regelmatig in een vreemde of asymmetrische positie? ⁠
❗Kan je baby één armpje minder vlot bewegen dan het andere of merk je pijn bij het aankleden?⁠
❗Was de geboorte moeilijk (weeën die stilvielen of net een weeënstorm, moeilijke spildraai, navelstrengomwikkeling, schoudertje dat bleef haperen, stuitligging,...) of kwamen er hulpmiddelen aan te pas (zuiger, meeduwen op de buik, weeënstimulatie, epidurale verdoving, keizersnede,..)?⁠

De handen van een osteopaat zijn zacht, zo zacht zelfs, dat baby's kort na de bevalling behandeld kunnen worden.
Kinderen reageren over het algemeen heel plezierig op de behandeling, het werkt heel ontspannend. 
Wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat kinderen die regelmatig schedelbehandelingen ondergingen, tot betere leerprestaties kwamen, zowel op sociaal als op intellectueel niveau.
Juist bij baby's en kinderen blijkt osteopathie op een veilige manier vaak een snelle en effectieve verandering te bieden.
Dit geldt voor allerlei problemen bij baby's of kinderen, of het nu "huil- of spuugbaby's", slaap-, leer-, lees- of gedragsproblemen betreft. 
Ook problemen met spijsvertering, continentie, coördinatie, horen en zien blijken veelal zeer dankbaar te behandelen met osteopathie.
Vergaande kennis van het zieke en gezonde kind, de verschillende ontwikkelingsstadia alles vervat in een specifieke vervolgopleiding door de betreffende osteopaat is uiteraard een "must".
 
De laatste jaren wordt regelmatig het zogenaamde "KISS-syndroom" aangeduid als oorzaak van verschillende problemen bij baby's.
Dit is een veel te simplistische voorstelling zaken. 
Bovendien wordt daarbij te vaak gebruik gemaakt van onnodig agressieve "kraaktechnieken" terwijl men bovendien vraagtekens mag plaatsen bij de opleiding van menigeen die dergelijke technieken toepast !